Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем на свободна с над 100 алфа 145 боксер 95г.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем на свободна с над 100 алфа 145 боксер 95г.

Здравейте колеги, от скоро съм собственик на въпросната алфа

та, на два пъти ми се случи като карам с малко над 100 и освободя от скорост оборотите скачат рязко и падат няколко пъти светва лампичката за инжекторите, след което както е на свободна ако подам газ, няма реакция от двигателя, когато вкарам отново на скорост сякаш се отпушват и се нормализира.

единия път даже не бях освободил от скорост и при 140 на магистралата ми светна лампата за инжекторите и след това освободих от скорост и тогава пак същата ситуация със стрелката на оборотите.

Има ли някой който е срещал този проблем, и зле ли от какво може да е и как да се отстрани?

---
    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:51.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
      Какъв е боксера - 1.3, 1.6 или 1.7? Тия аномалии на газ ли се случват?
      Според мен е спиидометъра но има по компетентни те да кажат

Comment

1,6 е и да на газ ми се случва това

Comment

Две са причините.
          Първо може да ти замръзва изпарителя. Почне ли да го прави, спирай и провери!
          Второ може входа за въздушният филтър да се е откачил и при голяма скорост да влиза налягане там. Тоест да духа и да запушва газовата. Ако го прави и при ниска скорост, може да се е спукал мякой маншон или да имаш откачен вакуум, но това е по-малко вероятно!
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:53.

Comment

Благодаря за информацията колеги, тези дни ще пробвам препоръките и ще пиша!

Comment

Първоначално публикувано от HuKePa Покажи съобщение
                Благодаря за информацията колеги, тези дни ще пробвам препоръките и ще пиша!
                колега даи отговор като видиш отскоро и аз съм собственик на алфа 146 1.4 тс 103 коня и имам същия проблема колкото до изпарителя студен яко но преди няколко дни ми откриха че водната помпа е заминала и може да е от това,

Comment

Съжалявам, но тези дни нямах време. Първите дни след празниците мисля да я закарам на газаджия. Газовата не е обслужвана от както е взета, а имало мембрани и уплътнения (О - пръстенчета) за смяна като консуматив ми казаха и било много вероятно да е и от тях, най-вече мембрана на изпарителя. В най-скоро време ще пиша дали има подобрение след смяната им!

Comment

---
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:45.

Comment

Първоначално публикувано от HuKePa Покажи съобщение
                      Съжалявам, но тези дни нямах време. Първите дни след празниците мисля да я закарам на газаджия. Газовата не е обслужвана от както е взета, а имало мембрани и уплътнения (О - пръстенчета) за смяна като консуматив ми казаха и било много вероятно да е и от тях, най-вече мембрана на изпарителя. В най-скоро време ще пиша дали има подобрение след смяната им!
                      успех колега : ) аз тия дни я взимам ще я покарам и ще пиша дали е от помпата ако не на газаджия задължително

Comment

колега от както смених водната помпа проблема със загасването над 80 90 100 спря , смених термостат и след това водна помпа

Comment

колеги май се оказа че проблемите са от кабелите и високоволтовата бобина.... буксата на бобината на четвъртия цилиндър беше корозирала както и буксата на кабела към нея. Поръчал съм си хубави свещи и кабели и след 2 дни ги чакам, след като ги сменя ще пиша дали има подобрение

Comment

Working...
                          X